Εταιρικό προφίλ

Ιστορικό

Η εταιρία ΦΑΡΜΑ ΜΠΛΟΚ ιδρύθηκε το 1988 στα Τέμπη της Λάρισας από τον κτηνίατρο Γεώργιο Στρούλια.
Ο Γεώργιος Στρούλιας κατά την διάρκεια της καριέρας του ως κτηνίατρος αλλά και κατά την θητεία του στην Κτηνιατρική υπηρεσία του Υπουργείου Γεωργίας ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα επιστημονικά θέματα της σωστής διατροφής των παραγωγικών ζώων, καθώς και με την συστηματική ενημέρωση των κτηνοτρόφων.

Πίστευε και πιστεύει ακράδαντα πως είναι ανάγκη ο Έλληνας κτηνοτρόφος να είναι πάντα σωστά ενημερωμένος στα προβλήματα της δουλειάς του, ώστε να την ασκεί σωστά και να έχει ένα ικανοποιητικό εισόδημα, καθώς και ότι η χώρα μας προσφέρει πολλά φυσικά πλεονεκτήματα που επιτρέπουν την άνθηση της κτηνοτροφίας και την συμβολή της στην Εθνική οικονομία.

Με βασική αρχή την οικονομική, αλλά σωστή διατροφή και εκμετάλλευση των ζώων, και προπαντός την εφαρμογή μέτρων αποτελεσματικής πρόληψης των ασθενειών ώστε να αποφεύγονται οι απώλειες ζώων και η ελάττωση των αποδόσεων, έγραψε το 1987 το μοναδικό στο είδος του ενημερωτικό για τους κτηνοτρόφους βιβλίο και δημοσίευσε δικά του αλλά μετάφρασε και ξένα άρθρα σχετικά με κτηνοτροφικά – κτηνιατρικά θέματα (μπορείτε να δείτε τη σχετική βιβλιογραφία).

Η σωστή ενημέρωση των κτηνοτρόφων αλλά και η ανάγκη του να συμβάλλει στην ανάπτυξη και την παραγωγική διαδικασία της κτηνοτροφίας τον οδήγησαν στην ίδρυση της εταιρίας ΦΑΡΜΑ ΜΠΛΟΚ μετά την συνταξιοδότησή του από την Κτηνιατρική υπηρεσία του Υπουργείου Γεωργίας το 1987.

Η εταιρία ΦΑΡΜΑ ΜΠΛΟΚ ήταν η πρώτη που παρήγαγε στην χώρα μας ειδικά συμπληρώματα ζωοτροφών (στερεοί ισορροπιστές) που είναι αναγκαίοι για την αύξηση των αποδόσεων των ζώων και που μέχρι τότε εισάγονταν αποκλειστικά από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Η εταιρία σήμερα λειτουργεί με νέα διεύθυνση, στη Λητή Θεσσαλονίκης.

Οι άνθρωποι

Μετά την πολυετή λειτουργία της ΦΑΡΜΑ ΜΠΛΟΚ από τον Γ. Στρούλια, το 2008 αγοράστηκε από τους Συμεών Δονικίδη (κτηνίατρο) και Κωνσταντίνο Καλαϊτζή (επιχειρηματία) και 2 χρόνια μετά μεταφέρθηκε στην Λητή Θεσσαλονίκης.
Το 2010 προστέθηκε στο δυναμικό της εταιρίας η Λεμονιά Καλαϊτζή (βιολόγος) και η εταιρία εξελίχθηκε σε μια οικογενειακή επιχείρηση.

Για όλα τα μέλη της ΦΑΡΜΑ ΜΠΛΟΚ κοινός γνώμονας είναι η επιθυμία να διατηρήσει η εταιρία τον οικογενειακό της χαρακτήρα και να εντάξει μέσα σε αυτό τους πελάτες της, δημιουργώντας μια μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης και καλής συνεργασίας, αλλά ταυτόχρονα να ξεχωρίσει για την επιστημονική της υπόσταση και την υπευθυνότητά της απέναντι στους πελάτες της.

Στόχοι - Δεσμέυσεις - Αξίες

Σταθερές και αδιαπραγμάτευτες αξίες μας αποτελούν:

 • η ειλικρίνεια
 • η υπευθυνότητα
 • ο σεβασμός προς τον πελάτη
 • η αξιοπιστία μας προς τους προμηθευτές

Δέσμευση απέναντι στους πελάτες μας είναι:

 • Να θέσουμε τα πρότυπα όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αξία των προϊόντων μας, σε εναρμόνιση με τις αλλαγές στη νομοθεσία
 • Να καινοτομούμε με καινούρια στην ελληνική αγορά προϊόντα
 • Η ταχύτερη δυνατή εξυπηρέτηση όπου και να βρίσκεται ο πελάτης
 • Η υπεύθυνη συμβολή στο διατροφικό πρόγραμμα της μονάδας

Η εταιρία έχει ως στόχους ανάπτυξης:

 • 1ον Τη γνωστοποίηση της ΦΑΡΜΑ ΜΠΛΟΚ σε όλη την Ελλάδα ως συνώνυμο της άριστης ποιότητας και της σωστής συνεργασίας,
 • 2ον Την ανάπτυξη μιας σχέσης αμοιβαίου οφέλους (win – win) με τους πελάτες της,
 • 3ον Μακροπρόθεσμα να καταλάβει τη θέση του ειδικού (specialist) των συμπληρωμάτων διατροφής στην αγορά των Ζωοτροφών,
 • 4ον Τη συνεργασία με κτηνοτρόφους, κτηνίατρους και προμηθευτές σε χώρες του εξωτερικού.